Erzurum yöresinin vazgeçilmez tatlısıdır. İçindeki malzemelerden ağır bir tatlı olduğu düşünülse de, yumurta aşırı yağ çekmesini önleyeceği için gayet lezzetti bir tatlıdır...
MALZEMELER
250 gr yaş tel kadayıf 1 su bardağı iri doğranmış ceviz 4 yumurta Kızartmak için sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN
1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su İki üç damla limon
ŞERBETİNİN HAZIRLANIŞI
Şeker ve su kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan 5-10 dk. sonra limon sıkılır ve bir taşım kaynatılır ve soğumaya bırakılır
YAPILIŞI
Kadayıfların taze olmasına özen gösterin. 10 santime 15 santim boyutlarında kadayıf parçası düz bir zemine yayılır içerisine bolca ceviz konularak kenarlarını içine katlayarak sarma sarar gibi sıkı sıkı sarılır. Aynı işlem kadayıf bitene kadar yapılır. Derin bir kasede çırpılan yumurtaya sarılan kadayıflar her tarafı güzelce bulanır ve kızgın yağda kızartılır. Kızaran kadayıflar yağdan çıkarıldığı gibi soğutulmuş şerbetin içerisine atılır ve 5 dk. kadar bekletilir. Daha sonra servis tabağına alınarak arzuya göre kaymak veya dondurma ile servis edilir...
DİPNOT; yemek yaparken ellerinizi güzelce yıkayıp, eldiven KULLANMAYINIZ.
Elinizin lezzeti yemeğinize geçsin AFİYET OLSUN...
HATİCE TÜZEL İNANÇ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder